Французька запіканка з яловичого рубця

Що треба:

- яловичий рубець - 1 кг
- часник - 2 зубчики
- черешки селери - 3 шт .
- лист лавровий - 1 шт .
- гвоздика - 2 шт .
- масло рослинне - 50 мл
- цибуля дрібний - 2 шт .
- гірчиця - 2 ст. л.
- сіль, перець
- вино біле сухе - 250 мл
- перець чорний - 5 горошин
- томати у власному соку - 500 г
- бульйон м'ясний - 2 л
- масло вершкове - 50 г
- морква середнього розміру - 3 шт .
- швейцарський сир - 100 г
- сіль - за смаком
Час приготування: 2 години +
Порцій: 6

Що робити:

Крок 1

Рубець ретельно очистити жорсткою щіткою, промити й нарізати шматками довжиною 5 см і шириною 1 см.

Крок 2

Помістити рубець в каструлю з 2 л води, довести до кипіння, зняти піну і варити 1 год Відкинути на друшляк.

Крок 3

Моркву, цибулю і часник очистити. Черешки селери вимити. Нарізати овочі невеликими шматочками.

Крок 4

Розігріти в сотейнику вершкове і рослинне масло, обсмажити цибулю і моркву, 6 хв. Додати селеру і часник, готувати ще 1 хв.

Крок 5

Покласти до овочів шматочки рубця і гірчицю. Перемішати. Влити вино і готувати, поки воно повністю не випарується. Влити бульйон, довести до кипіння. Додати розім'яті томати разом з соком. Зменшити вогонь і готувати під нещільно закритою кришкою 5 ч. За 20 хв. до готовності додати лавровий лист, горошини перцю і гвоздику. Приправити сіллю.

Крок 6

Акуратно викласти вміст сотейника у форму для запікання. Сир натерти на тертці, посипати зверху. Поставити в розігріту до 200 ° C духовку на 10 хв.