Фруктовий торт " Метелик "

Що треба:

- масло рослинне - 0,5 склянки
- груша - 1 шт .
- молоко - 1,5 склянки
- 2,5 ч. л .
- 3-4 консервованих абрикоса
- 3 яєчні білки
- 2 сливи
- 3 ст. л. цукру кілька свіжих виноградин
- 1 ківі
- білок яєчний - 3 шт .
- какао - порошок - 1 ч. л .
- цукор ванільний - 1 ч. л .
- сіль - 0,5 ч. л .
- яйце - 4 шт
- 2,5 склянки борошна
- 320 г цукрової пудри
- трохи апельсинової або лимонної цедри
- Для бісквіта :
- 2 мандарина
- 4 ч. л .
- білок яєчний - 1 шт .
- вершки ( жирність - 35% ) - 200 мл
Час приготування: 1 година
Порцій: 10-12порций

Що робити:

1. Приготувати масляний бісквіт. Змішати молоко з рослинним маслом, закип'ятити, зняти з вогню і дати охолонути. Яйця збити в мисці з ванільним цукром. Продовжуючи збивати, додавати невеликими порціями цукрову пудру, поки суміш не придбає світло - жовтий колір. 2. Борошно просіяти з сіллю. Половину борошна і половину молока з маслом додати в яєчну суміш, обережно перемішати. Додати розпушувач, борошно, що залишилося і молоко. Ретельно перемішати, щоб не було грудок, до стану м'якої, пінистої маси. 3. Духовку розігріти до 180 ° С. Деко накрити листом пергаменту, змоченим водою, вилити на нього бісквітне тісто, випікати 30 хв. Вийняти з духовки, дати охолонути. Перекласти бісквіт на обробну дошку. 4. Відрізати від короткої сторони бісквіта шматок такої ширини, щоб з залишився вийшов квадрат - цей вузький шматочок буде " тільцем " метелики. Квадратний шматок розрізати по діагоналі на 2 однакових трикутника. Відрізати від прямого кута кожного з них по трикутнику зі стороною 4 см. У цьому місці " крила " метелики будуть з'єднуватися з " тільцем ". З протилежного боку " крилець " вирізати невеликі шматочки трикутної форми. Додати торту форму метелика. 5. Білки збити з цукром в круту піну. Желатин замочити в невеликій кількості води. Коли він набубнявіє, прогріти його, не доводячи до кипіння, до повного розчинення. Відкласти 2 ст. л. желатину, а залишився акуратно влити в білки, постійно розмішуючи. Змастити торт з усіх боків получившимся кремом і прибрати на 1 год в холодильник. 6. Фрукти очистити, нарізати тонкими пластинами. Викласти на торт, імітуючи малюнок крил метелика. З 2 ягід винограду зробити вічка, з тонких смужок цедри - вусики. Пензликом змастити верх торта відкладеним желатином. Поставити торт в холодильник ще на 15 хв. РАДА