Картопляна запіканка з яблуками і беконом

Що треба:

- кмин - 1 ч. л .
- сіль - за смаком
- цибулини - 2 шт .
- картопля - 700 г
- масло вершкове - 2 ст. л.
- зерниста гірчиця - 2 ст. л.
- 0,5 ч. л .
- 4 ст. л. хлібних крихт
- сіль, перець
- бекон - 150 г
- яблука - 3 шт .
- вершки жирністю 22% - 250 мл
- тертий сир чеддер - 150 г
- сік лимонний - 1 ст. л.
- листочки шавлія - 2 шт .
- 4 ст. л. рослинної олії
- 3 ст. л. меленого мигдалю
Час приготування: 2 години +
Порцій: 8

Що робити:

Крок 1

Картопля очистити, нарізати кружальцями і покласти в каструлю з холодною підсоленою водою. Довести до кипіння і варити до напівготовності, 5 хв. Злити.

Крок 2

Яблука очистити, вирізати серцевину, м'якоть нарізати кружальцями. Скропити лимонним соком. У великій сковороді розігріти 1 ст. л. вершкового масла і обсмажити яблука, по 1 хв. з кожного боку. Перекласти в миску.

Крок 3

Бекон нарізати тонкими смужками. У тій же сковороді, де готувалися яблука, обсмажувати бекон з двох сторін протягом 5 хв. Дати охолонути на паперових рушниках, потім розрізати кожну смужку на 3-4 частини.

Крок 4

Підігріти вершки на маленькому вогні. Додати сир, гірчицю, сіль, перець і кмин. Добре розмішати.

Крок 5

Цибулю очистити, нарізати тонкими півкільцями. Розтопити в сковороді масло, що залишилося і обсмажити цибулю, 6-7 хв.

Крок 6

Розігріти духовку до 200 ° С. Викласти в змащену маслом вогнетривку форму гуртки картоплі та яблук, бекон і обсмажену цибулю. Залити вершковою сумішшю, закрити зверху фольгою і запікати 35 хв. Потім зняти фольгу і повернути в духовку ще на 15 хв. Перед подачею до столу можна посипати запіканку свіжою зеленню.