курник

Що треба:

- цукор - 4 ч. л .
- молоко - 3 склянки
- сіль - 2 ч. л .
- гриби білі сухі - 50 г
- сіль - за смаком
- петрушка - 0,5 пучка
- яйця, зварені круто - 2 шт .
- масло рослинне - 0,5 ст. л.
- кріп - 0,5 пучка
- Яйце - 2 шт .
- сметана - 125 г
- борошно - 2 склянки
- Яйце - 2 шт .
- масло рослинне - 2 ст. л.
- цибуля ріпчаста - 2 цибулини
- борошно - 2 ст. л.
- курка - 1 шт .
- пластівці гречані Містраль - 0,5 стакака
- масло вершкове - 4 ст. л. + трохи для змазування
- борошно - 2 сткана
- масло вершкове - 125 г
Час приготування: 2 години +
Порцій: 10

Що робити:

Крок 1

Курку вимити, розрізати навпіл. Покласти в каструлю з водою, довести до кипіння. Зняти піну, приправити. Варити 40 хв. Курку остудити. Cнятие шкіру, вийняти кісточки, м'ясо порізати шматочками.

Крок 2

Поки вариться курка, гречку перебрати, промити і обсушити. Обсмажити крупу на сухій розігрітій сковороді, 3-4 хв. Закип'ятити 1 склянку води, посолити, влити 0,5 ст. л. рослинної олії, всипати крупу. Через 5 хв. зменшити вогонь і варити до готовності. У готову кашу додати 1 ст. л. вершкового масла.

Крок 3

Гриби замочити на 10 хв. в гарячій воді, потім промити й нарізати. Лук очистити і порізати півкільцями. Розігріти в сковороді 1 ст. л. вершкового масла, обсмажити цибулю і гриби, 5 хв.

Крок 4

Спекти млинці. Для цього злегка збити яйця, додати молоко, сіль, цукор, рослинна олія. Постійно розмішуючи, всипати борошно. Сковороду розжарити, змастити невеликою кількістю масла. Вливати тісто невеликими порціями, смажити 1 хв., Перевертати на іншу сторону і смажити 0,5 хв. Перекладати млинці на блюдо, змащуючи їх вершковим маслом.

Крок 5

Яйця дрібно порубати. Додати в готову гречку гриби з цибулею і яйця, посолити за смаком, перемішати.

Крок 6

Петрушку і кріп вимити, обсушити й подрібнити. На сковороді розтопити вершкове масло, додати борошно і трохи курячого бульйону. Перемішати до однорідності. Покласти куряче м'ясо, ще раз перемішати і зняти з вогню. Посипати зеленню.

Крок 7

Приготувати тісто для курника. Борошно просіяти, додати розтоплене вершкове масло, сметану та яйця. Замісити тісто.

Крок 8

Викласти тісто на присипану борошном поверхню і вимішувати, поки воно не стане гладким і еластичним. Розкачати 1/3 тіста в тонкий круг. Покласти його на змащений маслом і накритий листом пергаменту деко.

Крок 9

У центр кола з тіста помістити 2-3 млинчика.

Крок 10

Покласти на млинці частина курячої начинки. Накрити 2-3 млинцями.

Крок 11

Зверху викласти частину гречаної начинки. Знову прокласти млинцями. Повторювати шари, поки не закінчаться всі млинці і начинка. Розкачати тісто, що залишилося у велике коло, накрити їм курник.

Крок 12

Защипати внизу краю пирога. Розігріти духовку до 180 ° С. Зверху пирога зробити 3 отвори і вставити в них паперові трубочки. Поставити в духовку і випікати 45 хв.