Куряча запіканка з броколі

Що треба:

- курка вагою 1,5 кг - 1 шт .
- гілочки петрушки - 2 шт .
- сметана - 4 ст. л.
- невелика цибулина - 1 шт .
- сир Чеддер - 200 г
- молоко - 100 мл
- 0,5 ч. л .
- 4 ст. л. хлібних крихт
- сіль, перець
- білі хлібні крихти - 0,5 склянки
- сіль, перець
- брокколі - 500 г
- вершкове масло для змащування
- вершкове масло - 25 г
- листочки шавлія - 2 шт .
- 4 ст. л. рослинної олії
- 3 ст. л. меленого мигдалю
Час приготування: 1,5 години
Порцій: 6

Що робити:

Крок 1

Курку вимити, помістити в каструлю і влити воду так, щоб вона тільки покривала її. Довести до кипіння, зняти піну, приправити сіллю і варити під кришкою 35 хв. Вийняти курку з бульйону, дати охолонути, потім зняти м'ясо з кісток і нарізати невеликими шматочками. Бульйон процідити.

Крок 2

Сир натерти на дрібній тертці. Розігріти 100 мл курячого бульйону з молоком. Постійно помішуючи, покласти половину сиру. Готувати на невеликому вогні, продовжуючи заважати, 7 хв. Додати сметану, швидко перемішати і зняти з вогню.

Крок 3

Брокколі вимити, розібрати на невеликі суцвіття. Опустити їх на 2 хв. в каструлю з киплячою підсоленою водою. Відкинути на друшляк і обдати крижаною водою. Дати обсохнути.

Крок 4

Зелень вимити, обсушити й подрібнити. Лук очистити, подрібнити і обсмажити в розігрітій олії, 5 хв. Всипати хлібні крихти і зелень. Перемішати і зняти з вогню. Додати залишився сир, добре перемішати.

Крок 5

Форму для запікання змастити маслом, що залишилося. Викласти шматочки курки і суцвіття брокколі. Полити приготованим соусом.

Крок 6

Зверху посипати сирно - хлібної сумішшю. Поставити в розігріту до 190 ° С духовку на 20 хв.