Листковий пиріг з копченим лососем від Гаррі Роудз

Що треба:

- 700 г нарізаного скибочками копченого лосося
- трохи соку лайма
- 350 г жирного м'якого сиру
- 100 мл сметани
- 1 ч. л .
- часточки лайма
- 1 ст. л. з верхом дуже дрібно нарізаної цибулі - шалот
- сік 0,5 лимона
- 0,5 ч. л .
- олія оливкова " екстра Вірджинія"
- 50
- 1 ч. л .
- 300 мл вершків жирністю 33 % і вище
- Для соусу :
- трохи свіжого кропу
- олія оливкова
Час приготування: 2 години +
Порцій: 6порций

Що робити:

Крок 1

На дно рознімної форми для пирога діаметром 20 см натягнути харчову плівку, зав'язавши її вузлом на зовнішній стороні. Потім вставити дно в форму. Рибу нарізати шматочками по 15 см в довжину і акуратно викласти їх в один шар на дні форми презентабельною стороною вниз. Починати викладення від краю форми, укладати лосося впритул до країв. Заповнивши форму по колу, закрити центр.

Крок 2

Вимісити сир до консистенції пюре, одночасно засипаючи в нього перець та дрібку солі. Невеликими порціями влити 2/3 вершків, продовжуючи вимішувати і збивати до отримання однорідної, злегка повітряної консистенції крему. Додати лимонний сік. Отримана суміш повинна легко намазувати. Якщо вона вийшла занадто крутий, треба додати вершки і перевірити, чи достатньо в ній спецій.

Крок 3

Перекласти приблизно чверть приготованого крему в центр форми для пирога і шпателем розмазати його в напрямку до країв. Повинен вийти рівний шар товщиною близько 3 мм. Зверху викласти шар лосося. Продовжувати викладку в тій же послідовності, доки не будуть використані всі продукти. Останнім повинен бути шар лосося. Руками злегка придавити пиріг. Натягнути поверх форми харчову плівку і помістити пиріг в холодильник не менше ніж на 4 години ( краще всього - на ніч ).

Крок 4

Приготувати соус. У невеликій сковороді на слабкому вогні проварити шалот з цукром і бренді до майже повного випаровування рідини і темно - коричневого кольору ( близько 5 хв. ). Перекласти в миску і остудити. В іншій мисці збити сметану з гірчицею і соком лайма. Додати остиглий шалот і знову збити. Продовжуючи збивати, ввести оливкова олія, вливаючи його повільно, як для приготування майонезу. Приправити, накрити миску харчовою плівкою і поставити в холодильник на 2 години, а краще на ніч.

Крок 5

Щоб витягти пиріг з форми, необхідно занурити нож в теплу воду і провести їм уздовж країв форми, відокремлюючи від них пиріг. Накрити форму сервірувальним блюдом і, щільно притискаючи його до форми, перевернути все так, щоб пиріг виявився на блюді. Зняти форму і огорнуте фольгою дно. Здивованим поглядам постає листковий пиріг з лососем з абсолютно рівною верхівкою.

Крок 6

Рu003e СѓС ‡ С € Рμ РИСЃРμРиРѕ РЅР ° СЂРμР · Р ° С, СЊ РиРёСЂРѕРи РЅР ° РеСѓСЃРеРё, РеРѕРиРгР ° РѕРЅ РμС ‰ Рμ С, РИРμСЂРгС u003cР №, Р ° Р · Р ° С, РμРј РГР ° С, СЊ РμРјСѓ перш, ніж подати на стіл : пиріг стане м'якше і ароматні. Непосредственно перед подачей на стол нарезать укроп и примешать его к соусу, котор%D К пирогу следует подать кресс-салат, сбрызнув его оливковым маслом, и дольки лайма, кото%