паска

Що треба:

- дріжджі - 25 г
- фундук - 100 г
- молоко - 1 склянка
- цукати - 100 г
- цукор ванільний
- цукор - 150 г
- сік лимонний - 1,5 ст. л.
- пудра цукрова - 1 склянка
- сметана - 400 г
- масло вершкове - 70 г
- сіль - на кінчику ножа
- родзинки - 100 г
- яйце велике - 3 шт .
- кардамон мелений
- борошно просіяне - 2 склянки
- ром - 2 ст. л.
- цукор - 180 г
- яйце велике - 4 шт .
Час приготування: 2 години +
Порцій: 12-14порций

Що робити:

1. Яйця заздалегідь охолодити. Щоб білки збили в пишну піну, вони повинні бути дуже холодними. Борошно та сіль просіяти через сито. Влити в дріжджі тепле молоко, додати цукор і половину просіяного борошна. 2. Вимісити тісто, накрити його харчовою плівкою і поставити в тепле місце на 2 ч. * Тісто для паски не любить протягів. Заздалегідь провітріть приміщення, в якому ви збираєтеся готувати, а потім щільно закрийте вікна та двері. 3. Відокремити яєчні жовтки від білків. * Багато додають в тісто цільні яйця. Але краще витратити 3-4 хвилини і збити білки і жовтки окремо, як для бісквіта. Паска в цьому випадку вийде більш пишним і ніжним. 4. Окремо збити білки і жовтки. Додати в піднялося тісто решту борошна, збиті жовтки і білки, розм'якшене вершкове масло. Вимісити гладке еластичне тісто, знову накрити плівкою і дати йому ще раз піднятися. * Тісто має бути такої щільності, щоб при розрізанні воно не прилипало до поверхні ножа. 5. Додати в тісто замочений ізюм, дрібно нарізані цукати, подрібнений фундук, ванільний цукор і кардамон. Ретельно перемішати. Форму змастити олією і присипати манною крупою. Викласти тісто так, щоб форма була наповнена на одну третину. Залишити в теплому місці, щоб тісто ще раз піднялося. Змастити верх паски яйцем. 6. Розігріти духовку до 220 ° С. Помістити в її нижню частину деко, наповнений водою. Поставити на нього форму з паскою і випікати 1 ч. Готовність перевірити дерев'яною шпажкою. Посипати паску цукровою пудрою або прикрасити цукровою глазур'ю.