паска

Що треба:

- молоко - 250 мл
- м'ята свіжа
- сіль
- 60 г готової глазурі
- декоративна обсипання для випічки
- цукор - 150 г
- борошно - 500 г
- пудра цукрова - 1 склянка
- сметана - 400 г
- дріжджі пресовані - 40 г
- 120 г вершкового масла
- 2 г ванильнойесенції
- яйце - 4 шт
- 250 г свіжої полуниці
- 100 г кураги
- 200 г свіжої малини
- цукор - 180 г
- яйце велике - 4 шт .
Час приготування: 2 години +
Порцій: 12-14шт.

Що робити:

Приготувати опару. Для цього залити дріжджі 100 мл теплої води, додати 1 ч. л. цукру і відставити на 10 хв. для процесу бродіння. У тепле молоко додати сіль, підготовлені дріжджі, 1 ст. л. цукру і близько половини просіяного борошна. Замісити тісто до стану густої сметани. Поставити опару в тепле місце без протягів на 2 ч. Підмішати до опари залишилися борошно і цукор, яйця, ванільну есенцію. Вимішуючи тісто, останнім додати м'яке масло. Тісто повинно мати однорідну консистенцію, бути еластичним і відставати від рук. Курагу, нарізану кубиками, обваляти в невеликій кількості борошна і змушують в тісто. Поставити тісто для бродіння на 1 год в тепле місце. Потім обмять кулаком і знову дати піднятися. Розділити на кульки, перекласти в формочки, змазані олією. Випікати в попередньо розігрітій духовці близько 20 хв. при температурі 180 ° C. Вийняти паски з духовки, дати їм охолонути при кімнатній температурі, покрити глазур'ю і обсипанням. Подавати зі свіжими ягодами і м'ятою.