Піццети

Що треба:

- Для соусу :
- 150 г ковбаси « салямі »
- 1 склянку теплої води
- 1 стакан тертого швейцарського сиру
- рослинна олія - 2 ст.л.
- орегано сушений
- лист лавровий
- 2,5-3 склянки борошна
- пшеничного борошна
- Для тіста:
- часник великий - 0,5 зубчика
- 1 пакетик сухих дріжджів
- базилік
- 1 великий зубчик часнику
- 150 г ковбаси « Мортаделла »
- 1 жовтий і 1 червоний болгарський перець
- сіль
- Для начинки :
- 800 г м'якоті томата
- цукор - 1 ч.л.
- кілька маслин
Рецепт:
Час приготування: 1 година
Порцій: 500мл

Що робити:

Дріжджі, 1,5 склянки борошна і склянку теплої води змішати в мисці. Додати масло, сіль і борошно, що залишилося. Заважати тісто руками або дерев'яною ложкою з довгою ручкою, поки воно не буде тримати форму. Борошно краще додавати поступово. Покласти тісто на посипану борошном поверхню і розминати, доки не стане еластичним. Якщо воно занадто сильно прилипає, додати ще трохи муки. Покласти тісто в змащену маслом ємність, накрити кришкою і дати постояти 1 годину. Розділити тісто на 10 частин, скачати з них кульки, покласти на посипану борошном поверхню, накрити рушником і дати постояти ще 15-20 хвилин. Змішати всі інгредієнти соусу в каструлі з товстим дном, закип'ятити, зменшити вогонь і кип'ятити без кришки, іноді помішуючи, 30 хвилин. Лавровий лист вийняти через 2-3 хвилини. Запекти перці в духовці до почорніння шкірки, покласти їх в герметичний пакет, через 15 хвилин вийняти і очистити від насіння і шкірки. Порізати смужками. Заздалегідь нагріти духовку до 260 ˚ С. Деко змастити олією. Розкотити колобки і розкласти отримані коржі на деку. Змастити кожну томатним соусом, потім посипати сиром так, щоб кромка шириною 1 см залишилася вільною. Салямі і мортаделлу тонко порізати, розкласти поверх сиру. Зверху прикрасити перцем. Поставити в духовку на 10-15 хвилин.