Салат з лосося з грейпфрутом і руколою

Що треба:

- олія оливкова
- шалот
- 1 червоний грейпфрут
- 100 г руколи
- сіль
- 400 г філе слабосоленого лосося
- лимон
- сік 0,5 лимона
- лимон ( цедра )
- цукор - 50 г
- 1 ч. л .
- білий винний оцет - 50 мл
- часник - 1 зубчик
- сир пармезан тертий - 50 г тертого
- 8 великих зелених оливок без кісточок
- трохи свіжого кропу
- олія оливкова
Рецепт:
Час приготування: 1 година
Порцій: 4порции

Що робити:

Змішати сіль, цукор і перець. Рибне філе промазати цією сумішшю з усіх боків. Викласти в глибокий посуд, скропити сумішшю оцту і оливкового масла. Залишити маринуватися не менше 1 год при кімнатній температурі. Грейпфрут очистити від шкірки і розділити на часточки. Часник очистити і подрібнити, лимон порізати тонкими часточками ( з шкіркою ). Рукколу промити, обсушити, шалот очистити, порубати. Лосося вийняти з маринаду, нарізати тонкими смужками і розкласти по порційних тарілках. Зверху посипати подрібненим шалотом, прикрасити руколою, зеленими оливками, часточками грейпфрута і лимона. Полити маринадом від риби і посипати тертим пармезаном.