Салат з поленти і спаржі

Що треба:

- 4 ст. л. листів василька
- Для заправки :
- олія оливкова - 2 ст.л.
- бальзамічний оцет - 2 ст. л.
- олія оливкова - 4 ст.л.
- 200 г бринзи
- 400 г дрібного молодої картоплі
- 1 ч. л .
- 200 г спаржі
- рослинна олія - 2 ст.л.
- 2 ч. л .
- 2 цікорних салату
- 2 зв'язки спаржі
- цибуля червоний - 2 цибулини
- часник - 1 зубчик
- 250 г полента
- гірчиця солодка
- Для заправки :
- гірчиця
- цукор - 2 ч.л.
- 0,25 ч. л .
Рецепт:
Час приготування: 2 години +
Порцій: 4

Що робити:

Цибулю почистити і порізати кільцями. У великій сковороді розігріти 2 ст. л. масла, тушкувати цибулю на помірному вогні 6-7 хвилин, поки не стане м'яким. Готову цибулю вийняти з сковороди і помістити в тепло. Спаржу почистити, порізати шматочками по 10 см, смажити, постійно помішуючи, 2 хвилини, поки вона не стане м'якою. Змішати з смаженою цибулею, помістити в тепло. Для приготування поленти в 1 л киплячої води зварити 250 г кукурудзяної крупи, посолити за смаком, додати 50 г тертого пармезану, ретельно перемішати, перекласти у змащену жиром форму і поставити на 20 хвилин у тепло. Затверділу поленту перекинути на блюдо. Розігріти масло на чистій сковороді, порізати поленту на кубики і готувати 2-3 хвилини, поки не стане золотистою. Поленту посолити і поперчити, додати базилік, викласти на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир. Цікорний салат розібрати на листя, крупно покришити бринзу. Покласти поленту, овочі та сир у велику миску. Змішати всі інгредієнти заправки і заправити салат. Подавати теплим.