Щи з брюссельської та цвітної капусти

Що треба:

- сіль
- нарізані кріп і петрушка - 2 ст. л.
- кілька крапель соусу табаско
- рослинна олія - 2 ст. л.
- брюссельська капуста - 10 качанчиків
- картопля - 3 шт .
- цвітна капуста - 150 г
- морква - 2 шт .
- горошини чорного перцю - 10 шт .
- цибулини - 3 шт .
- білокачанна капуста - 150 г
- яловичина на кістці - 300 г
- черешки селери - 2 шт .
- помідори - 3 шт .
- корінь селери - 50 г
- лавровий лист - 2 шт .
- часник - 3 зубчики
Рецепт:
Час приготування: 2 години +
Порцій: 10

Що робити:

Крок 1

М'ясо вимити, покласти в каструлю з 2,5 л води, довести до кипіння і зняти піну. Цибулину, корінь селери і 1 морквину очистити. Покласти овочі в бульйон, додати перець горошком, варити 1-1,5 ч.

Крок 2

Поки вариться бульйон, підготувати овочі. Картоплю очистити і нарізати кубиками. Цвітну капусту розібрати на дрібні суцвіття, білокачанну - нарізати невеликими шматочками.

Крок 3

Черешки селери вимити, залишилися цибулю і моркву очистити. Цибулю нарізати тонкими кільцями, моркву - кружальцями, селеру тонко нашаткувати.

Крок 4

Помідори опустити на 1 хв. в окріп, потім обдати крижаною водою і зняти шкірку. Часник очистити, кожен зубчик розрізати на 3-4 частини, покласти в блендер разом з помідорами і подрібнити в однорідне пюре.

Крок 5

Обсмажити цибулю в розігрітій олії, 6-7 хв. Вилити в нього помідорне пюре і довести до кипіння.

Крок 6

Вийняти з бульйону м'ясо. Бульйон процідити і довести до кипіння. Покласти картоплю, варити 6-7 хв. Мясо нарезать маленькими кусочками и добавить в бульон вместе со всей капустой, морков%D Влити помідорне масу, кілька крапель соусу табаско, додати зелень. Посолити за смаком і варити ще 5 хв.