Сирна халтура ( запіканка )

Що треба:

- яйце велике - 3 шт .
- крупа манна - 2 ст. л.
- 0,5 пакетика ванільного цукру
- сир - 250 г
- масло вершкове - 1 ст. л.
- апельсин - 2 шт .
- цукор коричневий - 1 склянка
- крохмаль - 1 ст. л.
- лимон ( цедра ) - 1 лимон
- сіль , цукрова пудра
- 125 г сметани
- 30 г цукрового піску
- масло вершкове - 100 г
Час приготування: 1 година
Порцій: 2порции

Що робити:

У яєць жовтки відокремити від білків. Сир ретельно розмішати зі сметаною, лимонною цедрою, ванільним цукром і дрібкою солі, потім підмішати жовтки, манку і крохмаль. Масу ще раз гарненько розмішати і дати постояти 30 хв. Духовку розігріти до 180 ˚ С. Білки розтерти з цукром до кремоподібної консистенції. Одну третину маси, що вийшла швидко підмісити до сирної, потім додати решту білкову масу. У сковороді розігріти масло, вилити сирно - яєчну масу і готувати її на середньому вогні 2 хв. Потім помістити сковороду в духовку і запікати 5-8 хв. Вийняти сковороду з духовки, перевернути утворився товстий млинець і запекти другу сторону. Перед подачею розділити запіканку на шматочки, розкласти їх по тарілках, присипати цукровою пудрою і подавати разом з "Стомленими сливами ".