сирна запіканка

Що треба:

- сметана жирна - 3 ст. л. з гіркою
- крупа манна - 2 ст. л. ​​з гіркою
- сир ( краще жирний ) - 400 г
- яйця - 2 шт .
- масло вершкове - 1 ст. л.
- апельсин - 2 шт .
- цукор коричневий - 1 склянка
- цедра одного лимона
- крохмаль - 1 ст. л.
- цукор - 3 ст. л. з гіркою
- 125 г сметани
- 30 г цукрового піску
- масло вершкове - 100 г
Час приготування: 30 хвилин
Порцій: 4-6

Що робити:

Яйця збити в піну, поступово додаючи цукор, додати сметану, продовжуючи збивати, додати крохмаль, додати манку і залишити хвилин на 10, щоб набубнявіли манка. У цей час розігріваємо духовку до 200 градусів і знімаємо цедру з лимона за допомогою дрібної терки. Потім сир і цедру додаємо в отриману суміш, і все розмішуємо до отримання однорідної маси. Вилити отриману суміш у форму для випікання, попередньо змастивши маслом ( я беру вершкове відмінної якості ) і трохи присипавши манкою. Ставимо в духовку на 30 хвилин. І все, запіканка готова. Можна робити на сніданок, можна до чаю, коли гості. Смачного!