Сирна запіканка " Три кольори "

Що треба:

- часник - 2 зубчики
- сіль
- масло вершкове - 1 ст. л.
- яйця - 2 шт
- 200 г консервованої кукурудзи
- апельсин - 2 шт .
- цукор коричневий - 1 склянка
- 200 г консервованого зеленого горошку
- сир - 300 г
- жовтки яєчні
- крупа манна
- 6 середніх морквин
- масло вершкове - 100 г
Час приготування: 1,5 години
Порцій: 6порций

Що робити:

1. Манную крупу просеять. Часник очистити і нашаткувати. Сир перекласти в миску, додати манну крупу, яйце і часник. Посолити за смаком і ретельно перемішати. 2. Горошок і кукурудзу відкинути на сито, дати стекти всій рідини. Відкласти в окремий посуд по 1 ст. л. зерен того й іншого. Перекласти горошок в блендер, додати 1 жовток і подрібнити до стану однорідного пюре. Викласти в окремий посуд, додати цільні горошини і перемішати. Чашу блендера вимити, покласти в неї кукурудзу і зробити пюре, також додавши 1 жовток. Перекласти в миску, додати цільні зерна кукурудзи, перемішати. 3. Моркву вимити, очистити, дрібно нарізати. У сотейнику закип'ятити трохи підсолену воду, опустити в неї моркву і варити 4-5 хв. Воду злити. Морква протерти через сито, додати 1 жовток, перемішати. 4. Розігріти духовку до 180 º С. Форму змастити вершковим маслом. Сирну суміш розділити на 3 рівні частини. На дно укласти шар сиру, потім - шар морквяного пюре і знову шар сиру. Потім викласти пюре з горошку і знову сир. Останній шар повинен бути з кукурудзяного пюре. Поверхня запіканки розрівняти і змастити яйцем. Поставити в духовку і запікати 40 хв. РАДА Для цього треба додати декілька шарів, приготованих з інших овочів, наприклад, з буряка і шпинату. Буряк готують також, як і морква. Шпинат треба перебрати, вимити, обсушити і обдати окропом. Потім зробити пюре, як описано в рецепті.