Соус класичний для піци

Що треба:

- помідори свіжі - 1,5 кг
- томати з соком консервовані очищені - 1,2 кг
- часник великий - 1 зубчик
- паста томатна - 2 ст.л.
- 3 г каперсів
- 100 г консервованих помідорів у власному соку
- сіль
- по 3 шматочки салямі і пепероні
- пшеничного борошна
- Для тіста:
- часник великий - 0,5 зубчика
- або
- олія оливкова - 1 ст.л.
- базилік свіжий нарізаний - 1 великий пучок
- сіль, перець чорний свіжозмелений
- 3 г філе анчоусів
- орегано сушений
- 10 г пармезану
- 1 ст. л. консервованої кукурудзи
- цукор - 1 ч.л.
- кілька маслин
Рецепт:
Час приготування: до 30 хвилин
Порцій: 500мл

Що робити:

Свіжі помідори розрізати навпіл. У розігріте масло покласти розрізаний навпіл часник і смажити до золотистого кольору. Видалити часник, покласти помідори, зменшити вогонь до середнього. Готувати, розчавлюючи помідори дерев'яною ложкою, поки вони не перетворяться в однорідну масу. Базилік нарвати руками і додати в соус разом з томатною пастою, перемішати. Продовжувати готувати, поки об'єм соусу не зменшиться на третину. Зняти з вогню, протерти через сито. Приправити перцем і сіллю.