Теплий салат з скибочками лосося і білими грибами

Що треба:

- гриби білі - 4 шт .
- свіжовичавлений апельсиновий сік - 1 ч. л .
- салат фризі - 200 г
- часник - 1 зубчик
- половина голівки фенхелю
- Для прикраси :
- 1 ст. л. з верхом дуже дрібно нарізаної цибулі - шалот
- сік 0,5 лимона
- лимон ( цедра )
- лосось ( філе ) - 200 г
- морква - 1 шт .
- олія оливкова - 2 ст.л.
- сіль, білий перець
- мелений чорний перець за смаком
- Для соусу :
- трохи свіжого кропу
- олія оливкова
Рецепт:
Час приготування: 1 година
Порцій: 4

Що робити:

Гриби розморозити. Філе лосося нарізати кубиками середнього розміру, приправити за смаком сіллю і перцем, злегка збризнути оливковою олією. Листя салату промити і обсушити паперовим рушником. Гриби промити, нарізати тонкими скибочками. Часник розчавити, не очищаючи, площиною ножа. Фенхель і моркву тонко нарізати соломкою. На розігріту сковороду влити масло, що залишилося, обсмажити гриби разом з часником до золотистої скоринки, близько 4-5 хв. ; Часник видалити. Потім додати фенхель і моркву і продовжувати готувати ще 5-7 хв. на середньому вогні, не забуваючи час від часу помішувати. В кінці смаження влити апельсиновий сік, приправити сіллю і перцем, перемішати і зняти з вогню. Філе лосося обсмажити на сухій розігрітій сковороді, 5-7 хв., Розкласти по тарілках, зверху викласти гриби, а навколо - листя салату.