Тісто для піци

Що треба:

- цукор - 25 г
- 100 г борошна " на підпис "
- 10 г морської солі
- 65 мл оливкової олії " екстра Вірджинія"
- 10 г сиру " толеджіо "
- 100 г консервованих помідорів у власному соку
- сіль
- по 3 шматочки салямі і пепероні
- пшеничного борошна
- Для тіста:
- часник великий - 0,5 зубчика
- на 10 коржів :
- 250 мл питної води
- 35 г дріжджів ( свіжих або сухих )
- 640 г італійської борошна для піци
- Для соусу :
- орегано сушений
- 10 г пармезану
- 1 ст. л. консервованої кукурудзи
- цукор - 1 ч.л.
- кілька маслин
Рецепт:
Час приготування: 2 години +
Порцій: 12порций

Що робити:

Дріжджі розвести разом з дрібкою цукру в невеликій кількості теплої води, щоб вони " ожили ". Борошно насипати гіркою на робочу поверхню, в центрі зробити поглиблення. У воді розвести цукор, що залишився і сіль. Влити воду в поглиблення, туди ж додати дріжджі і оливкове масло. Вимісити тісто до однорідності, протягом приблизно 10 хв. Тісто можна вимісити і в кухонному комбайні, на найменшій швидкості, за допомогою спеціальної насадки для вимішування тіста. Накрити тісто щільною мокрою тканиною, залишити підходити при кімнатній температурі на 40 хв. - 1 ч. Чим вище температура в приміщенні, тим швидше підійде тісто. Потім відокремити від шматка тесту шматочок приблизно 100 г, вимісити його на долоні в рівну булочку. Так само обробити залишився тісто. Помістити булочки на лоток, накрити мокрою тканиною і поставити в холодильник на 30 хв. Такий напівфабрикат тесту може знаходитися в холодильнику в такому стані до 12 год, потім його буде необхідно знову злегка вимісити. Щоб розкатати тісто для приготування піци, необхідно подпиліть робочу поверхню борошном, викласти булочку, розім'яти її в коржик, а потім сильними рухами в сторони від себе розтягнути коржик до потрібного розміру. У вас має вийти коло діаметром 38-42 см. Саме таке співвідношення маси і розміру - 100 г і приблизно 40 см - забезпечує піці потрібну товщину, і тісто при випіканні підніметься тільки по краю, де немає соусу.