ватрушка сирна

Що треба:

- яйце варене - 1 шт .
- сир "Російський" - 100 г
- дріжджі (не сухі ) - 40 г
- цукор - 2 ст. л.
- вода - 250 мл
- сіль - щіпка
- джем абрикосовий - 5 ст. л.
- сметана - 2 ст. л.
- 1 ст. л. соку лимона
- майонез - 3-4 ст. л.
- молоко - 2 ст. л. ​​( якщо начинка буде густий )
- олія соняшникова - 5 ст. л.
- яйця - 1 шт .
- молоко - 250 мл
- борошно - " на око "
- яйця ( тільки жовтки ) - 4 шт .
- цедра лимона терта
Рецепт:
Час приготування: 2 години +
Порцій: 10ватрушекпо50-60г

Що робити:

У миску покласти дріжджі, залити теплою водою і молоком, додати цукор і сіль. Дати постояти 30 хв. Потім додати яйце, борошно, олія рослинна. Замісити тісто (воно має отлітать від рук, коли буде вимішати ). Тісто не повинно бути надто тугим. Поставити тісто на расстойку, коли підніметься - обмять і дати піднятися ще раз. З готового тіста накатати круглих булочок по 50-60 г і дати їм піднятися. Потім розкачати їх ( нетонких ) і розкласти начинку ( краще робити це відразу на деку ). Дати ватрушки ще раз піднятися і випікати.