Ватрушки з сиром

Що треба:

- молоко - 1,25 склянки
- яйця ( тільки жовтки ) - 1 шт . , для змазування
- кардамон мелений - 1 ч. л .
- масло вершкове - 4 ст. л.
- борошно - 1 ст. л.
- сир - 500 г
- джем абрикосовий - 5 ст. л.
- сметана - 2 ст. л.
- 1 ст. л. соку лимона
- сіль - 0,5 ч. л .
- цукор - 2 ст. л.
- Дріжджі свіжі - 30 г
- борошно - 3 склянки
- масло вершкове - 2 ст. л.
- цукор - 3 ст. л.
- яйця ( тільки жовтки ) - 4 шт .
- цедра лимона терта
Рецепт:
Час приготування: 2 години +
Порцій: 6

Що робити:

Крок 1

Молоко налити в каструлю, нагріти до 30 ° С, додати дріжджі, сіль, цукор і просіяне борошно. Замісити однорідне, без грудок, тісто. Додати розм'якшене вершкове масло і кардамон. Ще раз перемішати.

Крок 2

Посуд з тістом накрити харчовою плівкою і поставити в тепле місце для бродіння на 4 години. 2 рази обмять.

Крок 3

Приготувати начинку. Жовтки збити з цукром. Сир ретельно розтерти, вершкове масло розм'якшити. Сир з'єднати зі сметаною, маслом, цедрою лимона, борошном і збитими з цукром жовтками, все перемішати.

Крок 4

Нагріти духовку до 180 ° С. Готове тісто викласти на посипаний борошном стіл, злегка вимісити і сформувати з нього круглі булочки діаметром 10 см.

Крок 5

Деко змастити маслом, посипати борошном і викласти на нього булочки на відстані 4 см один від одного. Залишити для вистоювання на 15 хв. У кожній булочці зробити товкачем поглиблення.

Крок 6

Заповнити поглиблення сирною начинкою. Змастити ватрушки жовтком і випікати 15 хв. Подавати, змастивши начинку абрикосовим джемом.