Ватрушки з сиром і маком

Що треба:

- борошно - 2 склянки
- яйце для змащування - 1 шт .
- вершкове масло - 2 ст. л.
- яйця - 2 шт .
- мед - 3 ст. л.
- мак - 6 ст. л.
- цукор - 1,5 ст. л.
- родзинки - 50 г
- 1 ст. л. соку лимона
- цукор - 0,5 склянки
- молоко - 0,5 склянки
- сіль - 0,25 ч. л .
- сухі дріжджі - 10 г
- яйце - 1 шт .
- сир - 200 г
- борошно - 1 ч. л .
- терта цедра 0,5 лимона
Рецепт:
Час приготування: 2 години +
Порцій: 10шт.

Що робити:

Крок 1

Розвести дріжджі в теплому молоці. Додати сіль, цукор і яйця, перемішати. Всипати просіяне борошно і вимішувати 8-10 хв.

Крок 2

Додати в тісто вершкове масло кімнатної температури, злегка перемішати , Через 2-2,5 год, коли тісто підніметься, обмять його і залишити під плівкою на 40-50 хв.

Крок 3

Ізюм промити теплою водою. Сир розтерти з цукром, додати яйце, борошно та родзинки. Перемішати.

Крок 4

Мак промити в теплій воді, відкинути на дрібне сито. Покласти мак в каструлю, додати мед і варити на маленькому вогні 10 хв., Безперервно розмішуючи. Зняти з вогню і остудити.

Крок 5

Тісто обмять ще раз, викласти на присипану борошном поверхню, розкачати в джгут товщиною 5-6 см. Розрізати на 10 рівних шматочків і скачати з них кульки.

Крок 6

Деко присипати борошном. Викласти на нього кульки з тіста на відстані 5 см один від одного. За допомогою дерев'яного маточки зробити в кульках поглиблення. Покласти на половину ватрушок начинку із сиру, на решту - начинку з маку. Навколо маку укласти за допомогою кулінарного мішка сир. Накрити деко з ватрушками рушником і залишити на 30 хв. Змастити ватрушки злегка збитим яйцем. Поставити в розігріту до 180 ° С духовку на 40 хв. Готові ватрушки присипати цукровою пудрою.