яблучні ватрушки

Що треба:

- цукор - 100 г
- великі яблука - 4 шт .
- цедра і сік 0,5 лимона
- мелений кардамон - 1 ч. л .
- сіль - 0,5 ч. л .
- цукор - 3 ст. л.
- молоко - 1,25 склянки
- родзинки - 50 г
- 1 ст. л. соку лимона
- масло вершкове - 40 г
- кориця - 1 ч. л .
- мед - 2 ст. л.
- яйце ( жовток ) - 1 шт .
- свіжі дріжджі - 30 г
- борошно - 450 г
- масло вершкове - 4 ст. л.
- терта цедра 0,5 лимона
Рецепт:
Час приготування: 2 години +
Порцій: 10шт.

Що робити:

Крок 1

Розвести дріжджі в теплому молоці, додати розм'якшене вершкове масло, кардамон, цукор і сіль. Ретельно перемішати. Продовжуючи розмішувати, поступово всипати просіяне борошно і замісити тісто. Накрити рушником і поставити в тепле місце на 1,5-2 год, поки обсяг тесту не збільшиться вдвічі.

Крок 2

У цей час приготувати начинку. Яблука очистити і нарізати кубиками середнього розміру, видаливши серцевину. Перекласти в миску, збризнути лимонним соком, додати цедру, цукор і акуратно перемішати.

Крок 3

Розігріти в сковороді вершкове масло, покласти мед і розмішати. Додати яблучну масу, посипати корицею і готувати на невеликому вогні 10-12 хв., Щоб начинка стала м'якою, але не перетворилася на пюре. Зняти з вогню і дати охолонути.

Крок 4

Тісто обмять і дати піднятися ще раз.

Крок 5

З готового тіста сформувати плоскі булочки, викласти їх на змащений маслом і простелений пергаментом деко на відстані 4-5 см один від одного і залишити на 10-15 хв. для вистоювання.

Крок 6

Розігріти духовку до 210 ° C. У центрі кожної булочки зробити за допомогою дерев'яної толкушкой або вузької пляшки поглиблення, краї змастити жовтком. Наповнити ватрушки яблучною начинкою і випікати 15-20 хв.