Запіканка з курки з кукурудзою

Що треба:

- 4 курячі грудки без шкіри
- 2 морквини
- 0,5 стебла цибулі- порею (тільки біла частина )
- 1 жовток
- 2,5 ст. л. вершкового масла
- 200 г консервованої кукурудзи
- 0,5 ч. л .
- 4 ст. л. хлібних крихт
- сіль, перець
- 1 цибулина
- 1 солодкий червоний перець
- 1 склянку рису
- 300 мл молока
- 1 ст. л. муки
- щіпка меленого імбиру
- 4 ст. л. рослинної олії
- 3 ст. л. меленого мигдалю
Час приготування: 1,5 години
Порцій: 6

Що робити:

Крок 1

Куряче філе вимити й нарізати тонкими пластинами. Обсмажити в 2 ст. л. рослинного масла, 4 хв. Приправити сіллю, перцем, імбиром і каррі. Перекласти в миску.

Крок 2

Ріпчасту цибулю і моркву очистити. Цибуля-порей і перець вимити. Перець очистити від насіння. Нарізати всі овочі довільними шматками і обсмажити в тій же сковороді, додавши ще 1 ст. л. рослинної олії, 10 хв. Подрібнити овочі в блендері на пюре.

Крок 3

Розігріти духовку до 180 ° С. Рис промити, залити 2 склянками гарячої води, додати 1 ст. л. вершкового масла, перемішати і поставити в духовку на 20 хв. Дати охолонути, посолити і змішати з жовтком і подрібненими овочами.

Крок 4

Приготувати соус. У сотейнику розтопити вершкове масло, всипати борошно і готувати 1 хв., Потім поступово влити молоко, помішуючи віночком, поки соус не загусне.

Крок 5

Перекласти в миску, трохи остудити, додати консервовану кукурудзу і перемішати.

Крок 6

Розігріти духовку до 200 ° С. Хлібні крихти змішати з меленим мигдалем. Форму змастити олією, посипати хлібно - мигдалевими крихтами і застелити пластинами курячого філе. Залити молочним соусом. Зверху викласти рис з овочами, розрівняти поверхню. Запікати 35 хв.