Манна каша

Манна каша - їжа, знайома нам з дитинства. «Правильну» смачну манну кашу нескладно приготувати, треба тільки знати точні правила її приготування. Манну кашу варять в молоці в пропорціях півлітра молока на ¾ склянки манної крупи (або літр молока на 300 мл крупи). Молоко доводять до кипіння, після чого, не збавляючи газ, всипають ситом манну крупу (сито чудово її розсіює) і продовжують варити її, інтенсивно помішуючи, одну-дві хвилини. Після цього прибирають газ, закривають каструлю кришкою і дають каші постояти 10-15 хвилин до її повного розбухання. Потім манну кашу присмачують олією. Менш відомий рецепт приготування манної каші на сковороді. Манну крупу розігрівають в глибокій сковорідці разом з вершковим маслом до легкого пожовтіння, не даючи їй підгоріти. Потім заливають молоком або сумішшю води з молоком, швидко розмішують, дають прокипіти дві-три хвилини, а потім щільно закривають кришкою і так само витримують до повного розбухання. Звичайні рецепти приготування манної каші можна урізноманітнити. Наприклад, приготувати її з фруктами, ягодами або овочами. Або перетворити в запіканку. Спробуйте, буде смачно!

Манна каша вершкова

Манна каша вершкова

Час приготування: до 30 хвилин
Порцій: 4
Складність: Легко
Манна каша з фруктами

Манна каша з фруктами

Час приготування: до 30 хвилин
Порцій: 4
Складність: Легко
Манна каша на журавлинною соку

Манна каша на журавлинною соку

Час приготування: до 30 хвилин
Порцій: 4
Складність: Легко
Бубертс , латиська каша

Бубертс, латиська каша

Час приготування: 30 хвилин
Порцій: 10
Складність: Легко
Яблука в Манном суфле

Яблука в Манном суфле

Час приготування: 1 година
Порцій: 3-4
Складність: Середнє
Запіканка з манної крупи

Запіканка з манної крупи

Час приготування: 1 година
Порцій: 4
Складність: Легко
Манна каша з морквою

Манна каша з морквою

Час приготування: до 30 хвилин
Порцій: 4
Складність: Легко