Пшоняна каша

Щоб приготувати справжню смачну пшоняну кашу, треба дотримуватися кількох нескладних правил. На якість готового блюда впливають і вибір крупи, і її первинна обробка, і спосіб приготування каші. Пшоно (тобто просяна крупа) може дещо розповісти про смак майбутньої каші. Більш темна «Пшенко» - це пшоно-дранец, цільні зерна, звільнені тільки від квіткових плівок. У такий крупи злегка гіркуватий присмак, вона довше вариться і важче засвоюється організмом. А ось пшоно шліфоване краще засвоюється, швидше вариться та й смак у нього більш м'який. Є ще пшоно подрібнене - роздроблені ядра, які варяться дуже швидко. Каша з них виходить дуже вузький. Перш ніж приступати до готування, Пшенко треба «підготувати». Для початку треба перебрати крупу, після чого вимити його 6-7 разів, поки вода не стане прозорою. Навіщо це потрібно? Справа в тому, що пшоно часто буває дуже забруднене. Промивати його треба до тих пір, поки вода не стане прозорою. Останній раз краще мити в гарячій воді, щоб зерна трохи відпарити. Пшоно варять у великій кількості води до напівготовності. Залишки води зливають. А потім доливають молока і варять на слабкому вогні, поки пшоно остаточно не розвариться. Причому чим більше молока, тим довше вариться пшоно, а чим довше воно вариться, тим каша виходить смачніше. Нерідко вже готову кашу «підкислюють», додаючи в неї трохи кисляку або сиру - так смак каші стає більш тонким. Пшоняну кашу можна приготувати з фруктами та сухофруктами. Особливо смачна Пшенко з гарбузом або чорносливом.

На данный момент нет содержимого, классифицированного этим термином.