Піца

Піца - одне з найпопулярніших італійських страв. Це кругла коржик з тесту з начинкою, запечена в печі. Історія піци. Коржики з овочами і сиром їли на Апеннінському півострові з незапам'ятних часів. У XVI столітті в Європу були завезені помідори - один з обов'язкових інгредієнтів традиційної піци. У XVII столітті піца стала набувати популярності серед італійського народу. І тоді вона вважалася аж ніяк не благородним стравою, адже в неї входили найпростіші інгредієнти: тісто, сир, помідори, оливкова олія. І тільки в XIX столітті вона з'явилася на королівському столі.
Піца Маргарита. В кінці XIX століття Неаполь відвідав король Італії Умберто I і його дружина Маргарита Савойська. Для неї і була виготовлена ​​«триколірна» піца: в її начинці використані кольори італійського прапора: зелений (базилік), білий (сир моцарелла) і червоний (помідори). Ця піца була названа по імені королеви. Тісто для піци може бути і дріжджовим, і прісним. Важливо, щоб коржик (краст) була досить тонкою і м'якою, щоб готову піцу можна було скласти навпіл не переломивши. Фахівці рекомендують не розкачувати корж, а розминати її пальцями, надаючи потрібну форму. В італійських піцеріях можна спостерігати, як майстри виготовлення піци, їх називають піццайоло, ефектно розкручують корж на пальці над головою. Начинка для піци. У кожному регіоні Італії є свої особливості приготування піци: в начіінку додають традиційні місцеві продукти, так звані спеціалітети - різні види сиру, ковбасу і в'ялене м'ясо, рибу і морепродукти, спеції і пряні трави.
Сьогодні вибір інгредієнтів для начинки величезний, адже за великим рахунком, слідуючи пораді героїні фільму «Блондинка за рогом», в піцу можна покласти все, що є в холодильнику. У всьому світі піцу готують по-різному - за традиційними рецептами або придумуючи свої, сміливо фантазуючи на тему піци - деколи настільки сміливо, що вихідне блюдо і не впізнати. Існують навіть десертні варіанти піци - з фруктами і ягодами. Випікання піци. Традиційну піцу печуть в спеціальній дров'яної печі, здатної підтримувати дуже високу температуру. У домашніх умовах випікати піцу треба в попередньо розігрітій до 200 ° С духовці протягом 40 хвилин. Можна спочатку ненадовго поставити в духовку коржик без начинки, а потім викласти на неї начинку і запекти.

Фантазія на тему піци

Фантазія на тему піци

Час приготування: 1 година
Порцій: 500мл
Складність: Середнє
Піццети

Піццети

Час приготування: 1 година
Порцій: 500мл
Складність: Легко
Соус класичний для піци

Соус класичний для піци

Час приготування: до 30 хвилин
Порцій: 500мл
Складність: Легко
Соус для піци

Соус для піци

Час приготування: 30 хвилин
Порцій: 6пиццдиаметром30см
Складність: Легко
Бездріжджове тісто для піци

Бездріжджове тісто для піци

Час приготування: 30 хвилин
Порцій: 6пиццдиаметром30см
Складність: Середнє
Тісто для неаполітанської тонкої піци

Тісто для неаполітанської тонкої піци

Час приготування: 1,5 години
Порцій: 6пиццдиаметром30см
Складність: Середнє
Тісто для піци

Тісто для піци

Час приготування: 2 години +
Порцій: 12порций
Складність: Середнє
Піца " Есмеральда " від Теона Дольникова

Піца " Есмеральда " від Теона Дольникова

Час приготування: 2 години +
Порцій: 12порций
Складність: Середнє
Піца овочева

Піца овочева

Час приготування: 1 година
Порцій: 12порций
Складність: Легко
турецька піца

турецька піца

Час приготування: 30 хвилин
Порцій: 12порций
Складність: Легко

Страницы