Пироги

Пироги - це випічка з начинкою. Саме начинка відрізняє пироги від інших виробів з тіста і робить їх такими різноманітними. Начинку для пирогів роблять солодкої (ягоди, фрукти, сир, мак) і несолодким (овочі, м'ясо, риба). Тісто для пирогів може бути дріжджовим (здобним або звичайним), листковим, пісочним. Пироги бувають закритими (кулеб'яка, курник), відкритими (ватрушка, шарлотка), напіввідкритими (розтягай, ечпочмак), у вигляді рулету (штрудель). Рецепти пирогів є практично в кожній національній кухні. Одних назв можна пригадати більше сотні! У французів - круасани, киш, тарт, в англійців - шеффердс-пай, чізкейк, у італійців - піца і кальцоне, у бретонців - кунь-аман, у тунісців - брик, у грузин - хачапурі і ачма, у осетинів - пироги з національними назвами, що закінчуються на-джин, у Чеченов - хінгалш, у татар - баліш, перемяч, ечпочмак, Беккі, губадья, у кримських татар - чебурек, у росіян - курник, ватрушка, розтягаї, кулеб'яки, хвіртка, шаньги, накрепок, сочнік...

Ватрушки Кулебяка Курник

 

 

 

Пиріг з м'ясом Пиріг з рибою Пиріжки

 

   
Розтягаї    

 

На данный момент нет содержимого, классифицированного этим термином.