Кулебяка

Кулеб'яка - це вид закритого пирога, зазвичай подовженою овальної форми. Приготоване дріжджове тісто розкочують пластом товщиною 1 см і шириною 16-18 см, уздовж пласта посередині викладають фарш, краї тіста складають, защипують зверху швом (із залишків тіста можна наліпити різні прикраси), перед випічкою змащують меланжем (збитим яйцем), проколюють в 2 -3 місцях, укладають на деко швом вниз і випікають. У Росії це блюдо жалували всі стани, а в якості начинки використовували найчастіше візігу (очищений і висушений спинний хрящ осетрових риб) з вареними яйцями, рис, тельное (рибний фарш), а поверх начинки викладали рибу - осетрину, сьомгу, сига або будь-яку іншу. У пісну кулеб'яку клали підсмажену на рослинній олії гречану кашу і рибу. Робили Кубяк і з Капустіної начинкою.

Кулеб'яка з грибами

Кулеб'яка з грибами

Час приготування: 2 години +
Порцій: 10-12
Складність: Легко
Кулеб'яка з чотирма начинками

Кулеб'яка з чотирма начинками

Час приготування: 2 години +
Порцій: 10-12
Складність: Важко
Кулеб'яка з лососем і грибами

Кулеб'яка з лососем і грибами

Час приготування: 2 години +
Порцій: 10
Складність: Важко
Кулеб'яка з м'ясом

Кулеб'яка з м'ясом

Час приготування: 2 години +
Порцій: 10
Складність: Середнє
Кулеб'яка з двома начинками

Кулеб'яка з двома начинками

Час приготування: 2 години +
Порцій:
Складність: Важко