Гриль, барбекю

Щоб підсмажити м'ясо на грилі або барбекю, треба порізати його на шматки, замаринувати, а потім розмістити на решітці над вугіллям або нагрівальним елементом. Якщо ви готуєте на домашньому грилі, майте на увазі, що добре просмажити м'ясо буде непросто, великі шматки зовні обвуглені, а всередині залишаться сирими. Шматки м'яса для барбекю повинні бути плоскими.
Якщо порубати м'ясо на невеликі шматочки, такі, які можна відразу відправити до рота, то їх можна нанизати на гілочки розмарину або дерев'яні шпажки, тоді їх і є зручно, і виглядають вони гарно. Ідеально підходять для барбекю м'ясо курки, індички, а також субпродукти - печінка, язик. Збираючись приготувати на грилі курку, розрізати її навпіл і надріжте суглоби гострим ножем.
Перед тим як смажити на грилі мову, його треба зварити. Часто так поступають і з сардельками. Багато видів м'яса вийдуть на грилі жорсткими, якщо їх попередньо не замаринувати. Для приготування маринаду можна використовувати мед, соєвий соус, біле або червоне сухе вино, винний і бальзамічний оцет, оливкова олія. Якщо хочеться екзотики, додайте в маринад саке, сухий херес або гранатовий сік. Не забудьте про цибулю, часник і пряних травах (орегано, чебрецем, паприці, кумін).
Яловичину, телятину, пернату дичину краще залишити в маринаді на ніч, м'ясо свійської птиці можна не маринувати зовсім. Якщо м'ясо ніжне, скажімо ягнятина, його досить відбити, і тоді воно не зажадає витримки в маринаді. Подавати м'ясо-барбекю краще зі свіжими овочами та зеленню. Фрукти (абрикоси, яблука, чорнослив) і овочі (картопля, помідори, баклажани), засмажені на грилі разом з м'ясом, - це теж дуже вдале і оригінальне рішення, часто дозволяє вирішити питання з гарніром.

Ягня по - Черкеська

Ягня по - Черкеська

Час приготування: 30 хвилин
Порцій: 4порции
Складність: Середнє
Курка - барбекю зі смаженим рисом

Курка - барбекю зі смаженим рисом

Час приготування: 1 година
Порцій: 4порции
Складність: Легко
Шампіньйони - гриль

Шампіньйони - гриль

Час приготування: до 30 хвилин
Порцій: 4порции
Складність: Легко
Теляча корейка в суміші спецій

Теляча корейка в суміші спецій

Час приготування: 2 години +
Порцій: 4порции
Складність: Легко
Телятина з картоплею

Телятина з картоплею

Час приготування: 2 години +
Порцій: 4
Складність: Легко
Свинина , фарширована білими грибами і лимоном

Свинина, фарширована білими грибами і лимоном

Час приготування: 30 хвилин
Порцій: 4порции
Складність: Легко
Свиняча корейка з овочами - гриль від Максима Аверіна

Свиняча корейка з овочами - гриль від Максима Аверіна

Час приготування: 1 година
Порцій: 2порции
Складність: Легко
Реберця - барбекю

Реберця - барбекю

Час приготування: 2 години +
Порцій: 6порций
Складність: Середнє
Раклетт на барбекю

Раклетт на барбекю

Час приготування: до 30 хвилин
Порцій: 4порции
Складність: Легко
Маринована свинина з овочами - гриль

Маринована свинина з овочами - гриль

Час приготування: 2 години +
Порцій: 4
Складність: Середнє

Страницы