Ростбіф

Ростбіф (англ. Roast beef - запечена яловичина) - страва англійської кухні, яке відмінне підійде для святкового столу 23 лютого. Ростбіф являє собою запечений в духовці шматок яловичини (в класичному варіанті - бичачої туші), найчастіше вирізки або товстого краю. М'ясо для ростбіфа або запікають в духовій шафі, або грілліруют на решітці, або (рідше) гасять.
Гріллірованний і запечений ростбіф НЕ пропікається в центрі, тому має по всій своїй осі в середині яскраво-рожевий колір свіжого м'яса. Ростбіф, приготований гасінням, проваривается на всю глибину і не має тому в середині шматка рожевого відтінку.
М'ясо завжди щільно обв'язують суворою ниткою, щоб під час гріллірованія воно не втрачало форми, тому ростбіф найчастіше має форму циліндра, який складається як би з серії товстих кіл. Ростбіф їдять як гарячим, так і холодним (на батьківщині цієї страви - ​​в Англії - найчастіше саме в холодному вигляді). Дуже часто холодний ростбіф подають із зеленим горошком, а також і з хріном, гірчицею.

Ростбіф з паприкою та овочами

Ростбіф з паприкою та овочами

Час приготування: 2 години +
Порцій: 4
Складність: Легко
Ростбіф з скоринкою з гірчиці

Ростбіф з скоринкою з гірчиці

Час приготування: 2 години +
Порцій: 8
Складність: Середнє
ростбіф

ростбіф

Час приготування: 2 години +
Порцій: 6порций
Складність: Середнє
Ростбіф по - флорентийски

Ростбіф по - флорентийски

Час приготування: 1,5 години
Порцій: 10
Складність: Середнє
Ростбіф з карамеллю і соєвим соусом

Ростбіф з карамеллю і соєвим соусом

Час приготування: 2 години +
Порцій: 8
Складність: Середнє
Ростбіф із изюбря з буряковим мусом

Ростбіф із изюбря з буряковим мусом

Час приготування: 2 години +
Порцій: 6
Складність: Важко
Ростбіф в карамелі з пікантним соусом

Ростбіф в карамелі з пікантним соусом

Час приготування: 2 години +
Порцій: 10
Складність: Середнє
Ростбіф в карамелі

Ростбіф в карамелі

Час приготування: 2 години +
Порцій: 8-10
Складність: Легко