Шашлик

Обсмажувати на вугіллі, насадивши на шампур, можна будь-яке м'ясо. Головне при виборі рецепту шашлику пам'ятати, що шашлик зі свинини вийде м'яким, з яловичини - більш жорстким, з баранини - ароматним і соковитим, з ягнятини - особливо ніжним. Тим хто шукає легкий рецепт шашлику, варто звернути увагу на м'ясо курки або індички.
Готувати шашлик з м'яса птиці зручно і швидко, правда, іноді він виходить сухуватим. Різати м'ясо краще поперек волокон, тоді воно буде краще жуватися. Щоб м'ясо стало м'якше, його треба замаринувати. Найпростіший спосіб це зробити - покласти в ємність з шматками м'яса нарізану ріпчасту цибулю, сіль, спеції, пряні трави, добре перемішати, накрити кришкою і поставити в холодильник.
Через деякий час м'ясо повинно дати сік. Вибір інгредієнтів для маринаду досить великий. М'ята і розмарин використовуються в рецептах шашлику з баранини, базилік, орегано і чебрець - з курятини. Коріандр особливо хороший з м'ясом птиці. Можна покласти в маринад часник і подрібнений корінь імбиру. Оцтом і лимонним соком захоплюватися не варто, тому що кислота не розм'якшує м'ясо, а навпаки, робить його жорстким. Іноді в рецептах шашлику в маринад додають готові соуси, наприклад ткемалі. Можна також приготувати маринад з кисломолочних продуктів - айрану, кефіру, йогурту. М'ясо, замариноване в соєвому соусі, набуває пікантний смак.
Є рецепти шашлику, в яких деякі види м'яса (яловичину, баранину) потрібно маринувати довго - від кількох годин до доби. Куряче м'ясо буде готове для смаження швидше - за 1-2 години, а ягнятина або парна свиняча шийка взагалі не вимагають маринаду, вони і так досить ніжні.

Шашлик з осетрини від Катерини Реднікова

Шашлик з осетрини від Катерини Реднікова

Час приготування: 2 години +
Порцій: 4порции
Складність: Легко
шашлик

шашлик

Час приготування: 1 година
Порцій: 4
Складність: Легко
Сатей ( шашлички по-малайські )

Сатей ( шашлички по-малайські )

Час приготування: 30 хвилин
Порцій: 4
Складність: Легко
Парадізо - шашлички з морепродуктів

Парадізо - шашлички з морепродуктів

Час приготування: 1 година
Порцій: 4
Складність: Середнє
Курячий шашлик Триколор

Курячий шашлик Триколор

Час приготування: до 30 хвилин
Порцій: 4
Складність: Легко
Шашлички з печериць

Шашлички з печериць

Час приготування: 1,5 години
Порцій: 4
Складність: Легко
Шашлички з курки і креветок

Шашлички з курки і креветок

Час приготування: 2 години +
Порцій: 4порции
Складність: Легко
Шашлички з курячої печінки з ароматом фенхелю

Шашлички з курячої печінки з ароматом фенхелю

Час приготування: 30 хвилин
Порцій: 4порции
Складність: Легко
Шашлички з креветок

Шашлички з креветок

Час приготування: 1 година
Порцій: 4порции
Складність: Легко
Шашлички з індички з яблуком

Шашлички з індички з яблуком

Час приготування: 30 хвилин
Порцій: 4порции
Складність: Легко

Страницы