Стейк

Стейк - один з найсмачніших і одночасно простих і швидких способів приготування м'яса. І до святкового столу він підійде відмінно. Для приготування цієї страви потрібно взяти яловичу або телячу вирізку. Або, в крайньому випадку, будь-який інший шматок безкісткової яловичини. Врахуйте: м'ясо ні в якому разі не повинно бути замороженим! Шматок м'яса потрібно дістати з холодильника за годину-півтори до приготування, тоді м'ясо прогріється до кімнатної температури і стейк швидше і рівномірніше прожариться.
М'ясо ріжуть тільки поперек волокон на шматки товщиною в 2,5-3 сантиметри (якщо ви любите добре просмажений стейк - ріжте трохи тонший, якщо з кров'ю - трохи товстіший), потім злегка відбивають (краще тупою стороною ножа, а не молотком: вирізка - м'ясо ніжне), обкачують у прянощах. Стейки викладають на розпечену сковороду, обсмажують на сильному вогні від півтора до двох з половиною хвилин і перевоворачівают.
Тільки після цього м'ясо можна трохи підсолити (якщо додати сіль раніше, несмажених вирізка відразу ж дасть сік і стане жорсткою). Ще пара хвилин на сильному вогні - і стейк з кров'ю готовий. Якщо ж вам подобається добре просмажений стейк, збавте вогонь і доведіть м'ясо до готовності протягом семи-дванадцяти хвилин. До стейку можна подати ягідний соус (наприклад, брусничний) і овочевий гарнір.

Телятина зі шпинатом і морквою

Телятина зі шпинатом і морквою

Час приготування: 30 хвилин
Порцій: 2порции
Складність: Легко
Свинина з коньячним соусом

Свинина з коньячним соусом

Час приготування: 30 хвилин
Порцій: 2
Складність: Легко
Свинина під соусом з " камамбера "

Свинина під соусом з " камамбера "

Час приготування: 30 хвилин
Порцій: 2
Складність: Легко
Свинина смажена з квасом

Свинина смажена з квасом

Час приготування: 2 години +
Порцій: 6
Складність: Легко
Стейк з кавовою скоринкою

Стейк з кавовою скоринкою

Час приготування: до 30 хвилин
Порцій: 6
Складність: Легко
Телятина , тушкована з червоним вином

Телятина, тушкована з червоним вином

Час приготування: 2 години +
Порцій: 6
Складність: Важко
Стейк з начинкою з сиру і соусом санрайз - томат

Стейк з начинкою з сиру і соусом санрайз - томат

Час приготування: 1,5 години
Порцій: 2порции
Складність: Середнє
Свинина з імбиром

Свинина з імбиром

Час приготування: 2 години +
Порцій: 4
Складність: Середнє
Свинина з бананом та арахісовим соусом

Свинина з бананом та арахісовим соусом

Час приготування: 1 година
Порцій: 1
Складність: Середнє

Страницы