Дорада

У доради щільне, ніжне й ароматне м'ясо - злегка рожеве, з приємним солодкуватим смаком, до того ж кісток в ній зовсім небагато. У рибних ресторанах Мальти крупну дораду (мальтійці називають її lampukа) подають запеченої цілком, з головою і хвостом, а також готують з неї дуже смачні пироги з овочами і оливками. Готувати дораду можна самими різними способами, головне - не піддавати її занадто тривалій тепловій обробці. У духовці її варто тримати хвилин п'ять-десять (в залежності від способу приготування), на пару - трохи довше, хвилин п'ятнадцять, а ось на грилі і сковорідці досить обсмажити її півтори-дві хвилини з кожного боку - до появи на розрізі перламутрового відтінку. Треба тільки не забути зробити на шкірі надрізи, щоб риба не деформувалася під час смаження.

Дорада в соляній печі

Дорада в соляній печі

Час приготування: 1 година
Порцій: 1порция
Складність: Важко
Фарширована запечена дорада

Фарширована запечена дорада

Час приготування: 30 хвилин
Порцій: 1порция
Складність: Важко
Дорада , запечена з овочами та імбиром

Дорада, запечена з овочами та імбиром

Час приготування: 1 година
Порцій: 4
Складність: Середнє
Дорада з цукіні , томатами та часником

Дорада з цукіні, томатами та часником

Час приготування: 30 хвилин
Порцій: 2порции
Складність: Легко
Дорада з рожевим перцем

Дорада з рожевим перцем

Час приготування: 1 година
Порцій: 2порции
Складність: Середнє
Дорада з пармською шинкою

Дорада з пармською шинкою

Час приготування: 30 хвилин
Порцій: 4порции
Складність: Середнє
Дорада з овочами

Дорада з овочами

Час приготування: 1 година
Порцій: 2порции
Складність: Легко
Дорада з лимоном

Дорада з лимоном

Час приготування: 30 хвилин
Порцій: 2
Складність: Легко
Дорада по - прованськи з Тапенад

Дорада по - прованськи з Тапенад

Час приготування: 1 година
Порцій: 4порции
Складність: Середнє
Дорада з начинкою зі шпинату

Дорада з начинкою зі шпинату

Час приготування: 1 година
Порцій: 2
Складність: Середнє

Страницы