Тунець

Тунець відноситься до сімейства скумбрієвих. Це дуже корисна риба: у її м'ясі міститься багато ненасичених жирних кіслотт Омега 3 та 6, необхідних для нормальної роботи серцево-судинної системи і мозку. Способів приготування тунця відомо достатньо. Баски, наприклад, роблять мармитако - рибне рагу з тунця, картоплі і солодкого перцю. Італійці подають до столу карпаччо з сирого тунця. Японці готують із сирого тунця начинку для суші. Карпаччо можна заправити сумішшю з оливкової олії, мелених насіння фенхелю, меленого чорного перцю і солі. Якщо ви робите суші, можна попередньо вмочити шматочки тунця в соєвий соус і загорнути його в рол разом з тонким скибочкою авокадо.
У магазинах тунець продається, як правило, вже оброблену на стейки або філе - без шкіри і практично без кісток. У європейських країнах на прилавках можна також зустріти фарш з тунця. Якщо ви купив філе тунця у вакуумній упаковці, не поспішайте її відкривати, спочатку дайте рибі відтанути при кімнатній температурі. М'якоть тунця повинна бути однорідною - не пухкої і не рваною, без запаху. У шматків, вирізаних з спинних або бічних м'язів тунця, колір червонуватий, більш характерний для м'яса теплокровних тварин. Однак зустрічаються і більш світлі відтінки. А ось темні ділянки прийнято видаляти. Філе тунця можна смажити на сковороді або грилі, а також запікати.
Якщо ви збираєтеся його смажити, не забувайте, що тунець повинен залишатися тунцем: перевертайте і знімайте його з вогню, як тільки поверхня злегка підрум'яниться. Ідеально просмажений шматок має на зрізі в середині світло-рожевий колір, ближче до країв - коричневий. Обсмажувати тунця на сковороді краще в оливковій олії. А якщо ви попередньо протягом 10 хвилин витримаєте рибу в соєвому соусі, змішаному з медом (3:1), вона вийде ще смачніше.
Щоб «обіграти» смак тунця, смаженого на грилі, подайте до нього соус песто. Для цього змішайте в блендері свіжі листя зеленого базиліка з 4 пучків, 60 грамів тертого пармезану, 50 грамів кедрових горіхів і 4 столові ложки оливкової олії, за смаком можна додати часник. З консервованого тунця можна зробити салат або соус для пасти. Обсмажте в оливковій олії до золотистого кольору посіченою цибулину, додайте 2 помідори, очищених від шкірки і насіння. Цибулю і помідори потрібно пасерувати 3-4 хвилини.
Потім - посипати дрібно посіченою зеленню розмарину, поперчити, посолити. Зняти з вогню, покласти консервованого тунця, акуратно перемішати. Відварити пенне в підсоленій киплячій воді з додаванням столової ложки оливкової олії. Пасту відкинути на друшляк, але не промивати. Перекласти на тарілку, зверху розподілити соус з тунцем, прикрасити гілочкою свіжого розмарину. А ось ще більш простий варіант закуски з консервованої риби: на грилі обсмажити 4 шматки хліба для тостів.
Помідор розрізати на 4 гуртка. У мисці змішати 2 столові ложки оливкової олії і дрібно порубаний зубчик часнику. Скропити цим маслом помідори, покласти їх на тости, поперчити, посолити. Зверху викласти консервованого тунця. Прикрасити гілочкою зеленого базиліка.

Тунець з мигдалем

Тунець з мигдалем

Час приготування: 1 година
Порцій: 4порции
Складність: Середнє
Філе тунця , загорнуте в скибочки хамона

Філе тунця, загорнуте в скибочки хамона

Час приготування: 1 година
Порцій: 4порции
Складність: Легко
Філе тунця на грилі з соусом " алла піцціолла "

Філе тунця на грилі з соусом " алла піцціолла "

Час приготування: 30 хвилин
Порцій: 4порции
Складність: Легко
Тунцевим - томатний соус до пасти

Тунцевим - томатний соус до пасти

Час приготування: 30 хвилин
Порцій: 4
Складність: Легко
Тунець , смажений з нектаринами

Тунець, смажений з нектаринами

Час приготування: 30 хвилин
Порцій: 4
Складність: Середнє
Тальято з тунця

Тальято з тунця

Час приготування: 1 година
Порцій: 1
Складність: Середнє
Суп " Гаруда "

Суп " Гаруда "

Час приготування: до 30 хвилин
Порцій: 2порции
Складність: Легко
Омлет з тунцем і сиром " фета "

Омлет з тунцем і сиром " фета "

Час приготування: 30 хвилин
Порцій: 2порции
Складність: Легко
Мус з тунця

Мус з тунця

Час приготування: 1 година
Порцій: 4порции
Складність: Легко
Тунець зі свіжими травами і салатом з квасолі

Тунець зі свіжими травами і салатом з квасолі

Час приготування: 2 години +
Порцій: 4
Складність: Легко

Страницы