Рецепти супів

Рецепти супів неймовірно різноманітні. Гарячі і холодні, легкі і дуже ситні, прозорі і густі, рідкі і супи-креми - супи бувають такими різними! Суп - напевно, одне з найважливіших понять світової кулінарії. Далеко не всі народи знають слово «суп» (наприклад, у російській мові воно з'явилося лише в XVIII столітті), однак важко назвати національну кухню, яка не знала б якої-небудь юшки, хоча б і самої простенької.

Рецептів супів - тисячі, якщо не десятки тисяч. Італійський мінестроне, український борщ, французький піт-про-фе, німецький айнтопф, тайський том ям, російські щі, угорський гуляшлевеш, іспанський гаспачо, американський клем-Чаудер, болгарський таратор, австрійський таффельшпіц, грузинський харчо, китайський хо-го ... Одних назв набереться багато сотень, а адже майже кожен з цих традиційних супів - це десятки рецептів, версій, варіантів. У Середземномор'ї знають рецепти супів з томатами, сирами, морепродуктами. І зовсім інші рецепти супів в країнах Центральної та Північної Європи: в Чехії, Німеччині, Скандинавії частіше зустрічаються насичені і ситні супи з додаванням бобових, копченостей і ковбасок.

З іншого боку, якщо «зимові» супи, як правило, досить густі, ситні і наваристі, то літні (російська ботвінья, болгарський таратор, іспанський гаспачо) - легкі, маложирні. Ми пропонуємо вам як рецепти супів традиційних, так і нові, абсолютно унікальні, які складені (і перевірені) нашою редакцією та раніше ніде не публікувалися.

 

 

 

 

На данный момент нет содержимого, классифицированного этим термином.