Бульйон

Бульйон - це рідкий навар з м'яса, риби або овочів.
М'ясний бульйон, по-перше, подають до столу як самостійне блюдо (наприклад, курячий бульйон); часто туди додають крупу, грінки, сухарі, яйце, посічену зелень і т.д. По-друге, м'ясний бульйон - це найважливіший інтердіент не тільки супів, але й багатьох інших страв, таких як різотто, джамбалайя, різні рагу, татарський пиріжок ечпочмак; в бульйоні відварюють всілякі види пельменів.
Щоб м'ясний бульйон не вийшов занадто жирним (інші дієтологи вважають жирний бульйон шкідливим), можна після закипання відвар злити (і навіть не один раз, а двічі) і доварити м'ясо у «другій» або «третьої воді». Як би там не було, курячий бульйон, між іншим, - старе випробуване ліки від застуди. У ньому містяться речовини, які володіють протизапальними властивостями, вони допомагають зупинити поширення хвороби. Рибний бульйон - основа для різних рибних супів (як, наприклад, російська вуха).
У французькій кухні є термін «фюме» - це міцний м'ясний або рибний бульйон з сильним ароматом, на основі якого роблять різні соуси. Овочевий бульйон, він же овощзной відвар, роблять на основі моркви, цибулі, кореня селери, кропиви і т. п. Додамо, що в японській кухні також широко застосовується бульйон з водорості комбу.

курячий бульйон

курячий бульйон

Час приготування: 1 година
Порцій: 4
Складність: Легко
Бульйон з локшиною з млинців

Бульйон з локшиною з млинців

Час приготування: 1 година
Порцій: 8порций
Складність: Легко
Класичний курячий бульйон по - китайськи

Класичний курячий бульйон по - китайськи

Час приготування: 2 години +
Порцій: 3литра
Складність: Легко
м'ясний бульйон

м'ясний бульйон

Час приготування: 2 години +
Порцій: 4порции
Складність: Середнє
Бульйон з млинцями

Бульйон з млинцями

Час приготування: 2 години +
Порцій: 4порции
Складність: Легко
м'ясний бульйон

м'ясний бульйон

Час приготування: 2 години +
Порцій: 10
Складність: Легко