Щі

Щі - національне російське блюдо. Якщо говорити просто, то щі - це суп з капусти, однак капуста не завжди є обов'язковим компонентом у щах. Щі можуть бути і з інших рослин, наприклад із щавлю або кропиви - такий суп називають зелені щі. Класичні щі варять як зі свіжої, так і з квашеної капусти, на м'ясному, рибному або грибному бульйоні або воді. Один з видів щей - добові щі, які перед подачею витримують протягом доби в холодному місці. Як варити щі? У киплячий бульйон кладуть нарізану дрібними кубиками картоплю, потім - нашатковані цибулю, моркву і капусту (овочі можна класти в бульйон сирими, а можна попередньо згасити в рослинному маслі). І варять 20-30 хвилин на слабкому вогні. Щоб щі настоялися, по закінченні варіння каструлю з супом накривають кришкою і залишають на кілька хвилин настоятися. Добові щі, як уже було сказано, можна їсти тільки на наступну добу. Подають щі зі сметаною і свіжою зеленню.

щі царські

щі царські

Час приготування: 1,5 години
Порцій: 6
Складність: Середнє
Щі по-польськи з м'ясом

Щі по-польськи з м'ясом

Час приготування: 2 години +
Порцій: 6
Складність: Середнє
Щі з молодої капусти зі свининою

Щі з молодої капусти зі свининою

Час приготування: 2 години +
Порцій: 8
Складність: Легко
Щи з брюссельської та цвітної капусти

Щи з брюссельської та цвітної капусти

Час приготування: 2 години +
Порцій: 10
Складність: Середнє
Щі з молодої капусти

Щі з молодої капусти

Час приготування: 1 година
Порцій: 8
Складність: Легко
щи кислі

щи кислі

Час приготування: 1 година
Порцій: 6
Складність: Легко
петровські щи

петровські щи

Час приготування: 2 години +
Порцій: 6
Складність: Легко
Щі добові старорусские

Щі добові старорусские

Час приготування: 2 години +
Порцій: 6
Складність: Середнє
Щи з кислою капустою

Щи з кислою капустою

Час приготування: 2 години +
Порцій: 6
Складність: Середнє
Щи пісні з грибами

Щи пісні з грибами

Час приготування: 2 години +
Порцій: 4
Складність: Середнє

Страницы