Супи-пюре та крем-супи

Суп-пюре - це густий суп, приготований з протертих овочів, круп, м'яса, птиці або риби. Суп-пюре часто використовують у дієтичному і дитячому харчуванні.
В основі супу-пюре лежить м'ясний або рибний бульйон, вода або овочевий відвар. Густу консистенцію супу складають, з основному, бобові (горох, квасоля, сочевиця) та / або овочі з високим вмістом крохмалю (картопля, гарбуз, морква). Щоб приготувати суп-пюре, продукти потрібно відварити до готовності, потім протерти через сито або збити блендером, після чого готове пюре ввести в бульйон або відвар. Крем-суп, на відміну від супу-пюре, готується не на бульйоні або воді, а на полегшеному варіанті соусу бешамель або ж (рідше) на бульйоні, загущеною обсмаженої борошном і доведеної до кипіння сумішшю яєчних жовтків і жирних вершків (т. зв. льезон).
Густі вершки в крем-супі присутні обов'язково, вони вводяться вже в кінці всього процесу приготування. Головні інгредієнти крем-супу - овочі і курка або риба. Справжні знавці і цінителі крем-супу нарізають овочі однаковими скибочками, щоб вони могли однаково і рівномірно проваритися.
Багато кулінарів не задовольняються звичайним подрібненням інгредієнтів в блендері, а ще й протирають потім отримане пюре через сито, оскільки саме в цьому випадку крем-суп буде максимально однорідний і дуже ніжний. Подаються супи-пюре і крем-супи найчастіше з грінками або сухариками.

Гарбузовий крем - суп з карамелізованими фісташками

Гарбузовий крем - суп з карамелізованими фісташками

Час приготування: 1 година
Порцій: 4
Складність: Середнє
Суп-пюре зі спаржі з червоною сочевицею і креветками

Суп-пюре зі спаржі з червоною сочевицею і креветками

Час приготування: 1 година
Порцій: 4порции
Складність: Середнє
Суп-пюре з селери

Суп-пюре з селери

Час приготування: до 30 хвилин
Порцій: 6порций
Складність: Легко
Суп-пюре з земляної груші

Суп-пюре з земляної груші

Час приготування: 30 хвилин
Порцій: 6порций
Складність: Легко
Крем - суп з сиром " Дор блю " і креветками

Крем - суп з сиром " Дор блю " і креветками

Час приготування: 30 хвилин
Порцій: 6порций
Складність: Середнє
Крем - суп із зеленої і білої спаржі

Крем - суп із зеленої і білої спаржі

Час приготування: 1 година
Порцій: 2порции
Складність: Середнє
Крем-суп з горошку з м'ятою і лимоном

Крем-суп з горошку з м'ятою і лимоном

Час приготування: 30 хвилин
Порцій: 2порции
Складність: Легко
Швидкий суп - пюре з копченої форелі

Швидкий суп - пюре з копченої форелі

Час приготування: 30 хвилин
Порцій: 2порции
Складність: Легко
Суп - пюре з гарбуза

Суп - пюре з гарбуза

Час приготування: до 30 хвилин
Порцій: 4
Складність: Середнє
Суп-пюре " ​​Снегурочкіни слізки "

Суп-пюре " ​​Снегурочкіни слізки "

Час приготування: 30 хвилин
Порцій: 4
Складність: Середнє

Страницы