Зелений суп

Зелені супи називаються так тому, що їх готують з молодої зелені - кропиви, щавлю, бурякової гички, шпинату, руколи і навіть кульбаби. Кращий час для зелених супів - травень і початок червня, коли в молодих пагонах і листках найбільше вітамінів, кислот, солей та мінералів. Ніжну зелень треба класти в каструлю в кінці варіння - щоб вона не розварилася і в ній збереглися вітаміни.
Але стебла деяких рослин, наприклад буряка, грубіше і тому вимагають більш довгої теплової обробки, тому їх кладуть у суп трохи раніше. Щоб зелений суп вийшов більш ситним, в нього додають гриби, галушки, сир, вершки, курку або морепродукти. Яйце можна зварити заздалегідь і покласти в тарілку з уже готовим супом, а можна використовувати його у вигляді заправки: збити його в склянці і влити тонкою цівкою в киплячий суп. Більшість зелених супів можна подавати як гарячими, так і холодними (втім, є винятки - суп на основі кислого навряд чи хтось зважиться підігріти).
Нерідко суп варять з декількох видів зелені - від цього його смак стає тільки багатшими, до того ж практично всі перераховані вище рослини прекрасно поєднуються один з одним. Суп з кропиви виходить з дуже цікавим, гоструватий смак. В кінці травня і на початку червня кропиву можна купити «у бабусь» практично на будь-якому міському ринку, а ще краще - зібрати самим у лісі або на дачі (хоч і кажуть, що молода кропива не пече, все ж захопіть з собою рукавиці). Важливо: перед приготуванням кропив'яні листя необхідно обдати окропом - щоб вже точно «не щипав».

Суп по - романський з кульбаб

Суп по - романський з кульбаб

Час приготування: 1 година
Порцій: 4
Складність: Легко
Суп-пюре з селери

Суп-пюре з селери

Час приготування: до 30 хвилин
Порцій: 2порции
Складність: Легко
Зелені щи з щавлю

Зелені щи з щавлю

Час приготування: 1 година
Порцій: 2порции
Складність: Легко
Весняні зелені щі

Весняні зелені щі

Час приготування: 1 година
Порцій: 2порции
Складність: Легко
Суп-пюре з петрушки

Суп-пюре з петрушки

Час приготування: 1 година
Порцій: 2порции
Складність: Середнє
Зелений суп з кислого

Зелений суп з кислого

Час приготування: 2 години +
Порцій: 2порции
Складність: Легко
Зелений суп з яєчним суфле

Зелений суп з яєчним суфле

Час приготування: 1,5 години
Порцій: 4порции
Складність: Легко
Португальська зелений суп

Португальська зелений суп

Час приготування: 30 хвилин
Порцій: 2
Складність: Середнє
Зелений суп з галушками

Зелений суп з галушками

Час приготування: 1 година
Порцій: 4
Складність: Середнє
Суп з молодої кропиви

Суп з молодої кропиви

Час приготування: 30 хвилин
Порцій: 2порции
Складність: Легко

Страницы