Теплі салати

Теплі салати - відмінна закуска в холодну пору року. Рецептів теплих салатів дуже багато. Один з найпопулярніших - салат з Лолі-россо, латуку і курячої печінки. Доповнити салат можна обсмаженою фенхелем і шалотом, анчоусами, каперсами і корнішонами. Цікавий варіант такого салату вийде, якщо додати в нього скибочки смаженої качиної грудки, малину, манго і злегка обсмажені часточки апельсина.
Заправляють блюдо оливковою олією, змішаним з бальзамічним оцтом. Причому заправку теж треба підігріти. Ще один класичний теплий салат - з картоплі. Готувати його краще з дрібних картоплин, які треба різати. Гарячу варену картоплю полийте сметаною, збитою з дрібно нарізаною зеленню і хріном, і додайте крес-салат або салат фризі. Часто в такий салат кладуть ще бекон, смажену цибулю і сир. Багато теплих салатів серед вегетаріанських страв.
Спробуйте салат з запечених коренеплодів. Візьміть моркву, лук, пастернак, селера, буряк, ріпу, картоплю - додайте до цього баклажан і цукіні, наріжте все скибочками або соломкою. Викладіть їх на деко, збризніть оливковим маслом, посипте сіллю і перцем і запікайте хвилин 45 (до м'якості) в духовці, розігрітій до 200 º С. Порвіть листя салату ромен і змішайте з овочами. Додайте ще оливкової олії і овочевий сік, що виділився при запіканні. Подібним чином готуються овочі та для інших вегетаріанських теплих салатів. Можна запекти цукіні, жовтий перець і помідори черрі, відварити сочевицю з чебрецем і лавровим листом.
Овочі та сочевицю змішати з руколою, додати сиру фета або козячого сиру і заправити олією з сіллю і перцем. Бобові - відмінна основа для теплих салатів. Приготуйте салат з чорної квасолі, кукурудзи і кускуса. Всі інгредієнти відваріть окремо і додайте до них сиру дрібно настругати морквину і селеру, заправлені розім'ятим запеченим часником, соком лайма, рослинним маслом, сіллю і перцем. Теплий салат можна приготувати з будь-якої крупи. Наприклад, зваріть розсипчастий рис і гречку, дрібно нашаткуйте савойську капусту та моркву.
Змішайте гарячу крупу з овочами, родзинками і горіхами. Полийте заправкою з малинового оцту, меду, часнику і оливкової олії. Дуже гарні теплі салати з лісових грибів, особливо білих і подосиновиков, покладених на шпинат з руколою. Наріжте і обсмажте гриби на сковороді з маслом. Викладіть гриби на шпинат з руколою. Додайте в сковорідку, де повинно було залишитися трохи грибного соку, пару ложок червоного винного оцту і прованських трав. Прокип'ятіть кілька секунд і полийте цим соусом салат. В Італії часто готують теплі салати з пасти. Втім, для нас більш звично подавати пасту в якості основного блюда.

Теплий салат з телятиною

Теплий салат з телятиною

Час приготування: 30 хвилин
Порцій: 4порции
Складність: Легко
Теплий салат з грушею і зеленою квасолею

Теплий салат з грушею і зеленою квасолею

Час приготування: 30 хвилин
Порцій: 4порции
Складність: Легко
Теплий салат з форелі з кропом і лимоном

Теплий салат з форелі з кропом і лимоном

Час приготування: 30 хвилин
Порцій: 4порции
Складність: Легко
Теплий салат з спаржі

Теплий салат з спаржі

Час приготування: 30 хвилин
Порцій: 4порции
Складність: Легко
Теплий салат з морепродуктів з песто

Теплий салат з морепродуктів з песто

Час приготування: 30 хвилин
Порцій: 2порции
Складність: Легко
Теплий салат з курячої печінки і брокколі

Теплий салат з курячої печінки і брокколі

Час приготування: до 30 хвилин
Порцій: 4
Складність: Легко
Теплий салат зі шпинатом

Теплий салат зі шпинатом

Час приготування: до 30 хвилин
Порцій: 4
Складність: Середнє
Теплий салат з мідіями

Теплий салат з мідіями

Час приготування: 30 хвилин
Порцій: 4
Складність: Легко
Теплий салат з цибулею

Теплий салат з цибулею

Час приготування: до 30 хвилин
Порцій: 4
Складність: Легко
Теплий салат з скибочками лосося і білими грибами

Теплий салат з скибочками лосося і білими грибами

Час приготування: 1 година
Порцій: 4
Складність: Легко

Страницы