Курячі грудки, курячі філе

М'ясо курки - саме дієтичне з усіх видів м'яса. Крім того, куряче філе - це джерело легкозасвоюваних білків, вітамінів і мінералів. Біле м'ясо курячих грудок вважається найкориснішим, по мінімальним вмістом холестерину воно поступається тільки рибі. Готувати курячі грудки швидко і просто. Страви з курячих грудок вкрай різноманітні: куряче філе варять, смажать, тушкують, запікають, панірують, фарширують ... Проблема одна: курячі грудки в процесі приготуванні можуть стати сухуватими, щоб вони вийшли соковитими можна покрити їх жирним беконом або вкласти всередину них часточку лимона або половинку цибулини. Не забудьте про прянощі та приправи: на Сході курку рясно присмачують імбиром, в Індії курку гасять з кардамоном, а для приготування популярного в усьому світі страви "курка-каррі" потрібно куркума. Нарізати курячі грудки краще поперек волокон. Смужки м'яса зберігають свою форму при тепловій обробці, і м'ясо стає більш ніжним, нарешті, тепловій обробці піддається велика площа, що скорочує час приготування. Урізноманітнити смак курячого філе допоможуть всілякі соуси. Наприклад оригінальний індійський соус «муркарма» на основі вершків, з часником, цибулею, імбиром і мигдальною пастою. Або нескладний вершковий соус з грибами: обсмажте в оливковій олії печериці, цибулю і часник, влийте трохи сухого білого вина, випарьте соус і введіть вершки (33% жирності), отриману масу помішуйте до загустіння. Як гарнір до курячим грудкам відмінно підійдуть рис, смажені або тушковані овочі, гриби й навіть фрукти.

Курка в кленово- помаранчевій глазурі

Курка в кленово- помаранчевій глазурі

Час приготування: 30 хвилин
Порцій: 4порции
Складність: Важко
Курка c пастою і брокколі

Курка c пастою і брокколі

Час приготування: 30 хвилин
Порцій: 4порции
Складність: Легко
Курячі рулети в беконі

Курячі рулети в беконі

Час приготування: 1 година
Порцій: 4порции
Складність: Середнє
Курячі відбивні з соусом з персиків

Курячі відбивні з соусом з персиків

Час приготування: 1 година
Порцій: 4порции
Складність: Середнє
Курячі грудки, фаршировані ананасом

Курячі грудки, фаршировані ананасом

Час приготування: 1 година
Порцій: 4
Складність: Середнє
Курячі грудки в естрагоновом соусі

Курячі грудки в естрагоновом соусі

Час приготування: 30 хвилин
Порцій: 4
Складність: Легко
Курячі грудки в пряної глазурі

Курячі грудки в пряної глазурі

Час приготування: 1,5 години
Порцій: 2
Складність: Легко
Куряче філе , приготоване " у вакуумі "

Куряче філе, приготоване " у вакуумі "

Час приготування: 1 година
Порцій: 2
Складність: Легко
Куряче філе з сушеними ананасами

Куряче філе з сушеними ананасами

Час приготування: 30 хвилин
Порцій: 4
Складність: Легко

Страницы