Варення

Для яблучного варення найкраще підходять такі сорти, як Ренет Симиренка, Боровінка, Антонівка, Аніс, Пепін шафранова і т. д. Для яблучного варення краще використовувати свіжі, не перезрілі яблука, без пошкоджень, а ті яблука, які з вадою, можна пустити на компот. Спочатку - про варення. Великі яблука миють і нарізають часточками, а маленькі ріжуть на половинки або четвертинки. Щоб нарізані яблука не темніли, їх можна бланшувати в киплячій воді близько 3 хвилин. Варити яблучне варення можна по-різному - методом однократної або ж багаторазової варіння. Багаторазова варіння зберігає форму яблучних часточок, а сироп виходить прозорим. Для приготування класичного варення на 1 кг яблук беруть 1-1,3 кг цукру. Варення варять три дні, доводячи його кожен раз до кипіння на повільному вогні, кип'ятять 5-7 хвилин, а потім знімають з вогню і залишають на 6-8 годин.

На данный момент нет содержимого, классифицированного этим термином.